Byrå - Status för Årsredovisning från Bolagsverket

I vyn Statuslistor kan du på ett enkelt sätt ta fram information från Bolagsverket om inlämnad årsredovisning. Detta i form av en knapptryckning i kolumnen Årsredovisning Status. Den kolumnen är en så kallad basdatakolumn, som du behöver ta fram för att se denna information. Kanske har du redan en statuslista för detta?

Högerklicka på en av basdatakolumnerna och välj Basdatakolumner. Bocka där för Årsredovisning Status.

1

Den nya kolumnen har nu tillkommit. När du inte längre vill se den kolumnen får du ta bort den.

I den kolumnen ser du nu olika statusar. Du ser när den är inkommen, registrerad, ej registrerad, när det finns ett föreläggande samt om den har blivit kompletterad. Du ser alltid senaste status, det är den informationen som hämtas från Bolagsverket.

För att hämta senaste status markerar du de klienter du vill hämta status för. För att markera flera håller du ned Ctrl på tangentbordet, sedan klickar du på de rader som ska markeras. Därefter klickar du på knappen som ser ut som en snurrpil i kolumnen Årsredovisning Status. Då kontaktas Bolagsverket, och den senaste statusen på klienterna syns för det valda året i statuslistan. Du ser också datum för senast hämtade status. Observera att du på klienten måste ha det år upplagt som du vill hämta status för, exempelvis måste 2020 finnas på klienten för att statusen ska kunna hämtas för det året.